Hur Gentleman Är Säker När Man Kör På Snö Och Is

vinterdäcken

När vintern närmar sig orsakar det en hel del ångest även hos erfarna förare. Även om vinterdäck av god kvalitet eller all-vädersdäck är välutrustade för att hantera alla slags vinterförhållanden är det fortfarande föraren som behöver köra bilen på snö, slask och is. I många länder i Europa kan vintrar komma utan mycket varning, vilket kan vara ganska farligt om det inte är utrustat med ordentliga däck. Du behöver därför åtminstone lite grundläggande kunskaper om hur du kör på snö och is.

Det är därför förutom ett bra kvalitetsdäck det är viktigt att känna till några säkerhetstips för vinterkörning. Även erfarna förare tycker att det är skrämmande att köra på vintern på snö och is. Det finns några saker att tänka på som att styra på snöiga och isiga ytor. Det är viktigt att hålla jämna, försiktiga och exakta rattrörelser för att inte orsaka glidning som också kan uppstå vid hårda accelerationer, bromsning eller för snabba hastigheter för förhållandena. Bromsning eller stopp på hala ytor kräver längre sikt, följ- och stoppsträckor. Förare som är skickliga på att köra och bromsa på hala ytor behöver också vara medvetna om de ytterligare faror som är förknippade med och orsakade av låga temperaturer. Stoppavståndet på is vid -18 grader Celsius är dubbelt så mycket som krävs vid grader Celsius.

För att köra below vinterförhållanden måste du ha däck som är godkända för vinterbruk. Du kan inte köra säkert med sommardäck och på många ställen är det inte lagligt, eftersom du måste ha vinterdäck eller godkända däck när du kör på snö och is. Så om du har sommardäck måste du byta däck till vinterdäck innan den första snön kommer. Om du använder vintergodkända all-vädersdäck, kan du köra säkert below vintern och du behöver inte stressa eller oroa dig för det förändrade vädret. Den största säkerheten här är att du alltid är beredd på vinterväder och att du inte blir förvånad över en plötslig snöstorm.

See also  Få Et Kørekort I Danmark

All-vädersdäck som Nokian Weatherproof är högpresterande allvädersdäck, som behåller förutsägbart grepp året runt, både på våta och snöiga vägar. Detta ger dig sinnesfrid att hantera alla plötsliga årstidsändringar. Det möjliggör bättre hantering på svart is som kan visas beneath morgontimmarna på hösten. Med nya innovationer och all-väder dubbel prestandakombination garanterar utmärkt slitstyrka och bränslebesparingar. Bladspåren möjliggör korrekt dirigering av regn, snö och slask för att hålla korrekt kontakt med ytan och därmed skydda mot vattenplaning.

Beväpnad med högkvalitativa däck och grundläggande kunskaper om hur du kör på snö och is kommer du att kunna njuta av vintermånaderna utan ångest. Oavsett om du väljer vinterdäck eller väderdäck är du beredd att köra på både snö och is utan issue.

För mer info om vilka väderdäck du ska välja, besök https://www.nokiantyres.se/

Related Posts